Over de SMI Groep

De SMI Groep is een bewerkingsbedrijf van staal, aluminium en rvs. SMI staat voor Speciaal Metaal Industrie, wij maken producten op maat, waarbij ook de engineering, projectleiding en de uiteindelijke productie intern worden verzorgd. Daarbij is er een verdeling gemaakt in de grootte van de producten. De 'grote' producten worden veelal bij SMI Dokkum vervaardigd, te denken aan scheepsdeuren en kranen.

De plaatwerk producten worden vervaardigd bij SMI Plaatwerk, die veelal als behuizingen dienen voor bijvoorbeeld de medische industrie,
zoals omkastingen van apparatuur en onderdelen voor de brancards.


Historie

Speciaal Metaal Industrie Dokkum B.V. is in 1980 opgericht door Jelle Jelsma en Gabe Spijksma. De heer Spijksma is de vader van de huidige directeuren Bauke en Bert Spijksma. Het bedrijf is klein begonnen met een verspaning- en constructie afdeling, maar heeft zich inmiddels doorontwikkeld tot een bedrijf met 45 werknemers. In 2004 is in Leeuwarden Delft Instruments overgenomen en is er een plaatwerkerij opgezet onder de naam SMI Plaatwerk. Dit bedrijf heeft 20 werknemers. De verschillende onderdelen worden sinds 2005 als SMI Groep in de markt gezet. In de offshore sector is SMI de laatste jaren erg gegroeid, waardoor het nu een aparte divisie is binnen de groep.

SMI Dokkum, SMI Plaatwerk en SMI Offshore

De SMI Groep bestaat uit 3 divisies welke zich binnen de maakindustrie bezig houden met metaalbewerking. SMI Plaatwerk is actief als toeleverancier van halffabricaten en modules voor onder meer de medische en laboratorium markt als ook voor diverse hoogwaardige machinebouwers. SMI Dokkum is een toeleverancier van hoogwaardig en complexe verspaande producten en lassamenstellingen met hoogwaardig en veelal gecertificeerd laswerk. Afnemers zijn gerenommeerde machinebouwers als ook megajachtbouw en defensie-industrie. SMI Offshore ontwerpt en levert complete componenten en producten voor de maritieme sector.

De SMI Groep kenmerkt zich met name door zijn betrouwbaarheid, en een hoog kwaliteits- en afwerkingsniveau. Binnen de SMI Groep zijn ongeveer 65 medewerkers werkzaam.


Bekijk hier onze bedrijfsfilm

SMI bedrijfsfilm

 
SMI groep DIN 2303
SMI groep ISO 9001 2008
SMI groep DIN 2303